hidup ( part 1..... )

hi assalamualaikum

aku rasa ni entry dah kali ke 150 juta yang aku try untuk publishkan tapi previous 149 juta tu tak dapat dipublishkan sebab semua halfway. so doakan yang ni genap ke 150 juta berjaya aku publishkan.

ok? kita setart skunk!


alhamdullilllah as some of you guys know that i unofficially graduated as a diploma holder in past few weeks(unofficial sebab bulan 11 next year baru grad bebetul kekeke). bersyukur sangat sangat sebab berjaya lulus all the semesters with alhamdullillah kind of result. kot? haha

course

 2012. dulu masa sekolah aku cabar diri ambil kelas science walaupun aku tahu aku tak mampu nak 100% perform. apa yang aku jangkakan tu memang betul based on my trial result and spm. all my science subjects were drowned! hahaha!

jadi, habis spm aku fikir aku rasa aku lebih kepada subjek mengira walaupun dulu addmaths failed, almost every exam when i was in form 4. well, there is no success when there is no failure kan? eceh :') and surprised gila tengok my spm's result! i've achieved an A for my addmaths! praise to Him.

maka, i have tried google-ing some courses related to numbers. a lot came out and one of it was statistic. i did apply matrikulasi dan aku dapat! akan tetapi, it was just a 'sparepart', haha just incase kalau aku tak dapat u aku boleh p masuk matrik. (nampak tak still ketegaq ambek science?)

pada yang tanya what is statistic all about, aku harap korang boleh guna service google untuk gain information ok. alhamdullillah course ni best, kena dengan jiwa aku walaupun kekadang aku rasa cam nak quit hahhaha? memang banyak mengira pada awal semester tapi kau jangan tertipu dengan nama di sebalik 'statistic' tu ok?

ni muka dak dak lagi ni. sem 1 p beli  buku statistic dekat book garden uitm seri iskandar. aww rindunya si yang macam padang pasiaq tu. nerd gila muka siap bawak beg belakang p kelaih. weh hg ingat sekolah ka? hahah


naik sem 2 kau dah mula kena adapt with memorising stuffs. naik sem 3 kau kena buat satu research ni pasal latest issues. ada satu subjek ni memang 100% menghafal. otak kau mula menolak semua nombor keluar ikut saluran telinga kau. sounds creepy kan? that's the reality! hahha ala akak tipu je takmo takut ok relaks lah hafal je kot?  ekeke

5 semesters went and i've learned so many things. from zero to he....ro? eh tak from zero and now still learning hahaha banyak lagi ilmu tak cukup ni, so meh lah kita sambung degree pulak ye. hmm apa lagi yang boleh aku share kan pasal course aku yang tak seberapa ni. oh mungkin bagi sesetengah orang akan cakap statistik ni tak lah susah sangat kalau nak dibandingkan dengan course depa(engineering, medical, science dan sejenis segay selesbian dengannya).

ye betul engineer tu susah! ye aku tahu kau sakit otak sebab fikir macam mana blood boleh clot. ye aku faham masalah rabun kau yang cuba kau nak bendung dan ia bagi masalah pada kau bila kau nak tengok kuman. Tapi awak kena tahu Allah cipta manusia ni berbeza. Awak dengan kelebihan awak, saya dengan kelebihan saya. Allah takdirkan awak p belajaq course engineer dan bukannya course masscom(eh tetiba) sebab mungkin kelebihan awak memang pandai cipta robot dan mesin bukannya buat event ok? entah entah manage event pun tonggang terbalik.(masscom kena manage event ke?)

oh by the way, inilah subjek 100% menghafal yang aku cakap tadi. tengok kami lek lek je pergi study pepetang untuk final exam dekat tepi parit. tak susah pun subjek ni senang jerrr T.T

aku rasa, that is all about my course haha aku delete all tu pasai aku rasa tak all pun. half pun tak. kihkih sorry lah you guys sebab i was not thinking to share about my course pun tapi entah kenapa baca blog fatin liyana cerita pasal medic dia makes me feel want to post something eheheh

aku try untuk perbanyakkan gambar untuk setiap kali post aku sebab pada pendapat aku lah bila post tu banyak ayat je tanpa gambar aku malas nak baca, kan? (jangan bangkang pendapat aku) dan rasa macam kena ke tak tajuk dengan post kalini? entah bantai jela malas nak pikir lebih untuk tajuk. pestu sekati je letak part 1. padahal part 2/3/4 entah ada ke tak ada haha nak post yang kali ke 150juta pun payah oh come on

nota tangan: omg post kali ni berjaya di publishkan!











No comments:

Post a Comment